Kültürel Miras ve Turizm - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı 2 yıllık bir öğrenimi kapsamaktadır. Dört yarıyıl boyunca öğrenciler öğretim planında belirtilen 120 AKTS'lik zorunlu ve seçmeli dersleri başarmak zorundadırlar. IV. yarıyıldan sonra yaz döneminde 30 günlük zorunlu staj uygulaması turizm işletmelerinde (konaklama, yeme-içme, seyahat, eğlence ve ulaştırma) ya da müze ve ören yerlerinde gerçekleştirilmektedir. Programdan mezun olan öğrenciler iş hayatına atılabilecekleri gibi Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans bölümlerine (4 yıllık) geçiş yapabilirler. Geçiş yapılabilecek lisans bölümleri; İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otelcilik'tir.

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör.Dr. Ali İNANIR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör.Dr. Ali İNANIR
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Cihan BİÇER
BEK Üyeleri
Öğr.Gör.Dr. Burcu GÖK
Tarihçe
Programımız 2010 yılında açılmış ve 2013 yılından itibaren öğrenime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Ön lisans derecesi ile Meslek Elemanı ünvanı kazanılmaktadır.
Kabul Koşulları
Lise ve dengi okul diplomasına sahip olmak ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilgili alanından yeterli puan almak.
Üst Kademeye Geçiş
Eğer öğrenciler arzu ederlerse mezun aşamasındayken Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans bölümlerine geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir. Ayrıca zorunlu 30 iş günü staj faaliyetinin başarılı bir şekilde yerine getirilmesi ve bölüm onayının alınması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız turizm işletmelerinde, müze ve ören yerlerinde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için en az bir ara sınav yapılmaktadır. Öğrencilerin aldıkları derslerden başarılı olup olmadıkları bir ara sınav, bir dönem sonu sınavı olmak üzere iki aşamada değerlendirmeye tâbi tutulmaktadır. Ara sınavlar dışında kısa sınavlar, projeler ve öğretim elemanının uygun gördüğü diğer faaliyetler yapılabilir. Bu faaliyetlerin sayısı ve başarı notuna katkısı öğretim elemanı tarafından ders planında belirtilir. Geçme notu tespit edilirken, ara sınav % 40, dönem sonu sınavı da % 60 oranında etkili olmaktadır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar eğer yarıyıl not ortalaması en az 2 ve üzerinde ise DC-DD aldıkları dersten de başarılı sayılırlar.
Harf Notu 4’lü Not Başarı Puanı
AA 4.00 90-100
BA 3.50 85-89
BB 3.00 80-84
CB 2.50 75-79
CC 2.00 70-74
DC 1.50 65-69
DD 1.00 60-64
FD 0.50 01-59
FF 0.00 00.00
DZ 0.00 00.00



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=40429&lang=tr