İktisat - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

İktisat Bölümü Lisans Programı; öğrencilere alanlarında sağlam bir teorik altyapı kazandırmayı ve bunu uygulamalı alanlarda ekonometrik ve istatistiki yöntem ve analizlerle desteklemeyi hedeflemektedir. Bu programın temel amacı; öğrencilere gerçek hayattaki ekonomik olaylara ve sorunlara yaklaşımlarında geniş bir perspektif verebilmek ve bu sorunların çözümünde güncel analitik araçları uygulayabilme yetisini kazandırmaktır.
Program, iktisat bilimindeki kuramsal gelişmeler ve farklı yaklaşımlar çerçevesinde, ülke ve dünya ekonomisi ile ilgili ekonomik sorunların analizini kapsamaktadır. Derslerde teorik olduğu kadar, uygulamaya ilişkin güncel konular da ele alınmaktadır.

İktisat bölümü mezunları birçok  kamu kurum ve kuruluşunda (Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve diğer bakanlıklar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu vb. kamu kurumları) istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bankacılık ve finans başta olmak üzere hizmet sektöründe de geniş bir iş olanağı mevcuttur.

İktisat bölümünde dört ana bilim dalı bulunmaktadır: İktisat Teorisi Anabilim Dalı, İktisat Tarihi Anabilim Dalı, İktisat Politikası Anabilim Dalı, İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Mehmet Karagül
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör.Dr. Büşra Akın
Tarihçe
Bölümümüzün tarihçesi, 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 4 Nisan 2011 tarihinde kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne dayanmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans Mezunu
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur.


Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans ve Doktora Programları
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken AKTS, en az 240'tır.
"Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınır.
(Erişim: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10801&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5)
Mezun İstihdam Olanakları
İktisat bölümü mezunları birçok kamu kurum ve kuruluşunda (Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve diğer bakanlıklar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu vb. kamu kurumları) istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bankacılık ve finans başta olmak üzere hizmet sektöründe de geniş bir iş olanağı mevcuttur.
Ölçme ve Değerlendirme
"Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınır. (Erişim: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10801&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5)
Daha spesifik bilgi için "Ders Planı" bölümündeki ilgili derse bakınız.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=40431&lang=tr