Endüstri Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 31
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Öğrencinin; Matematik, Fen Bilimleri ve Endüstri Mühendisliği ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi ile bu alanlardaki kurumsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak Endüstri Mühendisliği problemlerini modelleyebilme ve çözümleyebilme becerisine, Endüstri Mühendisliği ile ilgili karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme, çözme; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisine, karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde modern tasarım modellerini uygulayabilme ve yönetebilme becerisine, Endüstri Mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilme becerisi, Endüstri Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilme becerisine sahip olmasına yönelik eğitim verilir.    


Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Hüseyin Fidan
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Mehmet Fatih Demiral
Sekreter
Personel Ethem Kayan
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Hüseyin Fidan
Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Halil Şen
Tarihçe
Endüstri Mühendisliği Bölümü 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren lisans eğitimi vermektedir.
Kazanılan Derece
Endüstri Mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olunur
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre bölüme kayıt hakkı kazanmak. Ayrıca belirlenen kontenjanlar doğrultusunda DGS ve ÇAP sınavları ile kayıt hakkı kazanmak.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programı tamamlamak için bir öğrencinin programa ait tüm dersleri alarak en az 240 AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00/4.00 olması istenir. Bununla birlikte, mezuniyet için öğrencinin 40 iş gününü kapsayan başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Endüstri Mühendisleri, mal ve hizmet üreten sistemlerin tümünde profesyonel olarak geniş bir yelpazedeki iş alanlarında faaliyetlerde bulunabilmektedirler. Reel sektörde faaliyet gösteren birçok üretim tesisinin yanı sıra, sağlık, turizm ve eğitim kurum ve kuruluşlarını içine alan hizmet sektörlerindeki firmalar da Endüstri Mühendisliği mezunlarının istihdam edilebileceği alanlardır
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Ham başarı puanı için dönem içi çalışma ve sınavlarının toplam ağırlığı % 40 iken dönem sonu sınavlarının ağırlığı % 60’tır.
(2) Dersteki başarı, Üniversitenin not değerlendirme sistemi uygulama esaslarına göre belirlenir.
(3) Not değerlendirmesi aşağıdaki şekillerde yapılır:
a) Dersin değerlendirmesinde aşağıdaki tablo kullanılır:

Harf Notu Katsayısı Başarı Derecesi
AA 4,00 Pekiyi
BA 3,50 İyi-Pekiyi -
BB 3,00 İyi
CB 2,50 Orta-İyi
CC 2,00 Orta
DC 1,50 Yeterli
DD 1,00 Geçici başarılı
FF 0,00 Başarısız



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=40810&lang=tr