Yerel Yönetimler - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 70
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Yerel Yönetimler Programının Amacı; Ülkemizde yerel yönetimlerin görev ve yetkilerinin gün geçtikçe artması ve mahalli idare birliklerinin de önemli fonksiyonlar üstlenmeye başlamaları; bu birimlerin alanında yetişmiş, bilgi ve donanıma sahip eleman ihtiyacını artırmıştır. Bu amaçla, Yerel Yönetimler Programı; başta yerel yönetimler olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşlarının nitelikli işgücü gereksinimini karşılayabilmek amacıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Mezun olacak öğrencilerimizin bakanlıkların merkez teşkilatı, belediyeler, il özel idareleri, mahalli idare birlikleri, bölge kalkınma ajansları, ilgili sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde iş bulma olanakları bulunmaktadır.

Yerel Yönetimler Programı Öğrencilerinin Yatay Geçiş Yapabileceği Programlar Yerel Yönetimler Programı öğrencileri, diğer meslek yüksekokullarında bulunan aşağıdaki ön lisans programlarına yatay geçiş yapabilirler;

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Yerel Yönetimler Programı Öğrencilerinin Dikey Geçiş Yapabileceği Programlar Lisans programlarına geçiş, ÖSYM tarafından düzenlenen dikey geçiş sınavı sonucuna göre yapılır ve başarılı olanların dikey geçiş yapabilecekleri lisans programları aşağıdaki gibidir:

Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi.
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi SEMRA DEMİR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Müge ALAÇAM BÖCEK
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Aykut SEZGİN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Halil AKMANSOY
Tarihçe
2012-2013 akademik yılında öğrenci almıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans Derecesi
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, ÖSS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdır:
1. Üniversitede mezun olmayan öğrencilere tahsis edilen şartlar,
2. Meslek yüksekokulundaki öğrenciler için şartlar,
3. Yönetim ve organizasyon bölümlerince belirlenen şartlar. Bu koşulların tamamı, diğer üniversitelerde alınan dersler dahil olmak üzere, 8 dönemi aşmamak kaydıyla sağlanacaktır.
Mezun İstihdam Olanakları
bakanlıkların merkez teşkilatı, belediyeler, il özel idareleri, mahalli idare birlikleri, bölge kalkınma ajansları, ilgili sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde iş bulma olanakları bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her bir öğrenci derslere, başvurulan çalışmalara, laboratuarlara, projelere, seminerlere, çalıştaylara, mezuniyet projelerine ve kayıt olduğu dönemin diğer çalışmalarına katılmalıdır. Teorik derslerin en azından %30 ve laboratuar çalışmalarının %20 katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenci teorik derslerde gereken katılımları gösterdiği zaman, eğer ders sonradan tekrar alınacak ise bu ders için katılım zorunlu değildir. Sınavlar genelde yazılı şekildedir. Fakat dersin hocası ders bilgilendirme formunda belirtmek şartıyla, isterse sınavları, projeleri ve ödevleri sözlü şekilde yapabilir. Sınavlar derse giren hocalar tarafından yapılır ve düzenlenir. Mazeret sınavı, final sınavları bittikten sonra 15 gün içerisinde ilgili kurulun denetiminden ve kabulünden sonra belgelenmiş özür belgeleriyle öğrenciler tarafından yapılır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3205