Çocuk Gelişimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 65
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Çocuk Gelişimi programı, okul öncesi eğitimi ve çocuk gelişimi alanında temel bilgi ve becerilere sahip etkili yardımcı personel yetiştirmek amacıyla düzenlenmiş bir program yürütmektedir. Program, çocuk gelişimi ve genel kültür ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre de ders seçme imkânı sunulmaktadır. Böylece, Çocuk Gelişimi Programı, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla 0-6 yaş dönemindeki çocukların gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak gerekli eğitimi verebilecek ve mesleki gelişimini devam ettirebilecek nitelikte mezunlar yetiştirmektedir.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Mine GÖL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Osman ÖZCAN
Tarihçe
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı, 11.08.2010 tarihli YÖK Yürütme Kurulu kararıyla Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulmuştur. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Gölhisar Yerleşkesinde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Çocuk Gelişimi alanı Ön Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Program mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, Eğitim Fakültelerinin Okul öncesi Öğretmenliği, Fakülte ve Yüksekokulların Çocuk Gelişimi bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Çocuk Gelişimi alanında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Çocuk Gelişimi Programını bitirenlere “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans Diploması” verilir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu ve İlköğretimlere bağlı anasınıflarında usta öğretici veya ücretli öğretmen,Özel kreş ve anaokullarında idareci, öğretmen ve öğretmen yardımcısı, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde öğretmen ve öğretmen yardımcısı, Özel araştırma ve danışmanlık şirketlerinde yardımcı ana-baba eğitimcisi, Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri’nde, Yataklı Tedavi Veren Kurumlarda ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’nda bakıcı anne olarak çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı ve/veya yarıyıl içi çalışmanın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir bağıl not sisteminde harfli nota dönüştürülür. Yarıyıl sonu sınavında en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait bütün derslerden bütünleme sınavına girebilir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans/Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanmaktadır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3302