Elektrik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 45
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

TARİHÇE

Elektrik Programı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde 1976 yılında kurulmuş olup, 1976-1977 Eğitim-Öğretim yılında ön lisans eğitimine başlamıştır. Kurulduğu günden bu yana 3000' e yakın mezun öğrencisi bulunmaktadır. Programımızda halen 2 öğretim elemanı görev yapmaktadır.


İSTİHDAM OLANAKLARI

Elektrik programı mezunları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, serbest elektrik teknikeri olarak kendi işyerlerini kurup da çalışabilmektedirler. Elektrik santrallerinde, trafo merkezlerinde, fabrikalarda, makine bakım-onarım, elektrik proje bürolarında, enerji iletim ve dağıtım şirketlerindeüniversitelere bağlı yapı işleri teknik daire başkanlıklarında, haberleşme altyapısı ve hizmeti sunan şirketlerde, hava meydanlarında, deniz liman işletmelerinde, büyük gemilerde, büyük otellerin teknik birimlerinde çalışabilirler.

 

 

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) İLE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİRDikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki 4 Yıllık Bölümlere Geçiş Yapılabilir

·         Elektrik Mühendisliği

·         Elektrik-Elektronik Mühendisliği

·         Elektronik Mühendisliği

·         Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

·         Endüstri Mühendisliği

·         Enerji Sistemleri Mühendisliği

·         Fizik

·         Kontrol Mühendisliği

·         Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

·         Meteoroloji Mühendisliği

·         Uçak Elektrik-Elektronik

·         Uzay Mühendisliği

Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Bayram KILIÇ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Hasan Hüseyin UYSAL
Tarihçe
Yüksekokulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 6 Aralık 1976 tarihinde kurulmuştur. 20 Temmuz 1982 tarihinde, 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Akdeniz Üniversitesi bünyesine alınmış; Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı ön lisans düzeyinde öğrenim yapan bir meslek yüksekokulu haline getirilmiştir. 3 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı Kanun ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlanmıştır. 17.03.2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun'la kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlanarak Meslek Yüksekokulu adını almıştır. Son olarak 16.05.2012 tarihinde YÖK başkanlığı'nın kararı ile Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3'e bölünmüştür. 7100 m2 kapalı alan içinde 26 büro, hepsi projeksiyonlu 17 derslik, 2 resimhane, 11 laboratuvar, 7 atölye ve uygulama alanı, 1 toplantı salonu, 1 konferans salonu, 1 kafeterya, 1 kütüphane, 1 yemekhane; 6000 m2 açık alan içinde 1 suni çim halı saha, 1 voleybol ve 1 basketbol sahası ile hizmet vermektedir.
Kazanılan Derece
elektrik teknikeri (Önlisans)
Kabul Koşulları
Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölüm öğrencileri ve Sınavsız geçiş dışındaki bölümlerden ya da genel lise öğrencilerinden olmak
Üst Kademeye Geçiş
İsteyen öğrencilerimiz, DGS sınavı yoluyla akademik eğitimlerine, lisans düzeyinde devam edebilirler
Mezuniyet Koşulları
Elektrik programındaki ders, atölye ve laboratuar çalışmaları ile Endüstriye Dayalı Eğitimini (EDE) başarı ile tamamlamak Öğrencinin 2.00/4.00 en az genel not ortalaması ve hiçbir dersten başarısız not olmaması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Önlisans öğrenimi sonrasında, öğrencilerin DGS sınavı ile ilgili Üniversitelerin Lisans çalışmalarına devam etmeleri mümkündür.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin başarı notunun hesaplanmasında dersin niteliğine göre sınavlar yazılı, sözlü, ödev, proje ya da laboratuar çalışması olarak değerlendirilmektedir. Sınavları değerlendirmede; ders başına bir ara sınav % 40 ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavından alınan (final sınavı) notunun başarı notuna katkısı % 60’dır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.
Mazeret sınavı, mazeretlerle ilgili belgelerini, bir dilekçeyle birlikte sınavların bitimini takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar birimine ulaştırmaları gerekir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3401