İşletme Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı MESLEK ELEMANI
ÖSYM Tipi YGS6
Program İçeriği

Bu program pasif konumdadır.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2006 yılında ilimizde Mehmet Akif Ersoy üniversitesinin kurulması ile birlikte Okulumuz Mehmet Akif Ersoy üniversitesine bağlanmıştır. 

Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “İşletme Yönetimi” alanında önlisans derecesi ile mezun olurlar. Bu bölümü bitiren öğrenciler önlisans diploması ve Meslek Elemanı unvanı almaya hak kazanırlar.

Öğrenciler yükseköğretime YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Adaylar, yükseköğretim kurumlarına, YKS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler. ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık ilgili bir bölüme geçiş yapılabilir. Mezuniyet koşulları;

* İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri başarıyla geçmiş olmak
* Aldığı tüm derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00/4.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak
* 30 iş günü staj yapmak

Program mezunları, çok geniş iş olanaklarına sahiptirler. İş dünyasında özel sektör veya kamu kesimi de dâhil olmak üzere bütün işletmelerde pazarlama, finans, muhasebe, bankacılık, sigortacılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları alanlarında sanayi ve ticari işletmelerde ara eleman olarak iş imkânı bulabilmektedirler. Bu iş imkânlarından bazıları ise şunlardır: Büyük ve küçük işletmelerde finansman, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, satın alma ve halkla ilişkiler bölümleri, Yatırım ve finans kurumları, Kamu ve özel bankalar, Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik büroları çeşitli devlet kuruluşlarının muhasebe, personel bölümleri ve vergi dairelerinde istihdam olanakları bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Ayşe UÇAK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. FATİH GÜNDOĞDU
Tarihçe

GENEL BİLGİ
Yüksekokulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 6 Aralık 1976 tarihinde kurulmuştur. 20 Temmuz 1982 tarihinde, 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Akdeniz Üniversitesi bünyesine alınmış; Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı ön lisans düzeyinde öğrenim yapan bir meslek yüksekokulu haline getirilmiştir. 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı Kanun ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlanmıştır. Son olarak da, 17.03.2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun'la kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlanarak Meslek Yüksekokulu adını almıştır.

16.05.2012 tarih ve 21374 sayılı yazı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı ile Meslek Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Burdur Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3'e bölünmüştür.

7100 m² kapalı alan içinde 15 büro, tamamı projeksiyonlu 17 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 konferans salonu, 1 kafeterya, 1 etüt salonu, 1 yemekhane; 4000 m² açık alan içinde 1 suni çim halı saha, 1 voleybol ve 1 basketbol sahası ile hizmet vermektedir.

Yüksekokulumuzda;
Pazarlama,
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,
Çağrı Merkezi Hizmetleri,
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği,
Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları yer almaktadır
Kazanılan Derece
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “İşletme Yönetimi” alanında Önlisans derecesi ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans öğrenimi sonrasında, öğrencilerin DGS sınavı ile ilgili Üniversitelerin Lisans çalışmalarına devam etmeleri mümkündür.
Mezuniyet Koşulları
İşletme Yönetimi Programından mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdır:
*İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak
*30 iş günü staj yapmak zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
----
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin başarı notunun hesaplanmasında dersin niteliğine göre sınavlar yazılı, sözlü, ödev, proje ya da laboratuar çalışması olarak değerlendirilmektedir. Sınavları değerlendirmede; ders başına bir ara sınav % 40 ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavından alınan (final sınavı) notunun başarı notuna katkısı % 60’dır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.Mazeret sınavı, mazeretlerle ilgili belgelerini, bir dilekçeyle birlikte sınavların bitimini takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar birimine ulaştırmaları gerekir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3514