İşletme Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası işletmelerin ve kamu kurumlarının ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve eğitim donanımına sahip, nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Ayrıca bölgesel kaynakları ve potansiyelleri ekonomik faydaya dönüştürebilecek, bölgesel ve daha geniş ölçekte rekabet avantajlarını tanımlayabilen, nitelikli girişimciler ve meslek elemanlarını birçok sektöre kazandırmaktır.
 

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali UYSAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Durmuş ÇALIŞKAN
Tarihçe
Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretime başlamıştır. Program, 1996 yılında İşletmecilik Programı olarak açılmış 1997 yılında ise ilk öğrencisini almıştır. 2003 yılında programın adı “İşletme” olarak değiştirilmiştir. 2006 yılında ilimizde Mehmet Akif Ersoy üniversitesinin kurulması ile birlikte Okulumuz Mehmet Akif Ersoy üniversitesine bağlanmış ve programın adı İşletme Yönetimi olarak değiştirilmiştir.
İşletme Yönetimi Programı 1995 yılından bu yana eğitime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “İşletme Yönetimi” alanında önlisans derecesi ile mezun olurlar. Bu bölümü bitiren öğrenciler önlisans diploması ve Meslek Elemanı unvanı almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Öğrenciler yükseköğretime YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Adaylar, yükseköğretim kurumlarına, YKS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık ilgili bir bölüme geçiş yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
* İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri başarıyla geçmiş olmak
* Aldığı tüm derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00/4.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak
* 30 iş günü staj yapmak
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları, çok geniş iş olanaklarına sahiptirler. İş dünyasında özel sektör veya kamu kesimi de dâhil olmak üzere bütün işletmelerde pazarlama, finans, muhasebe, bankacılık, sigortacılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları alanlarında sanayi ve ticari işletmelerde ara eleman olarak iş imkânı bulabilmektedirler. Bu iş imkânlarından bazıları ise şunlardır: Büyük ve küçük işletmelerde finansman, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, satın alma ve halkla ilişkiler bölümleri, Yatırım ve finans kurumları, Kamu ve özel bankalar, Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik büroları çeşitli devlet kuruluşlarının muhasebe, personel bölümleri ve vergi dairelerinde istihdam olanakları bulunmaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme
İşletme Yönetimi programı öğrencileri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir. Buna göre öğrenciler bir ara sınav, bir final sınavına tabidir. Ara sınav %40, Final sınavı %60 ağırlıklıdır. Kullanılan ölçme değerlendirme yöntem ve teknikleri; gözlem, sözlü sunum, proje, öz değerlendirme, akran değerlendirme, grup değerlendirme, dereceli puanlama anahtarı (rubric), performans değerlendirme, kavram haritaları, kısa cevaplı maddeler, çoktan seçmeli testler, klasik yöntem sorular, eşleştirmeli maddeler, uzun cevaplı maddeler.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4010