Bilgi Yönetimi (İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 45
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi YGS6
Program İçeriği
Tarihçe
Bilgisayar Kullanımı bölümü 2012 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. 1. ve 2. öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Kazanılan Derece
Önlisans Derecesi

Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.(www.osym.gov.tr)

Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans öğrenimi sonrasında, dikey geçiş sınavının kazanılması durumunda öğrencilerin 2 yıl süren Lisans çalışmalarına devam etmeleri mümkündür. Mezunlar, Lisans Derecesi unvanı alırlar.

Mezuniyet Koşulları
İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak
30 iş günü staj yapmak zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olacak öğrencilerin, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Nesnel Programlama, Görsel programlam, Web Tasarım, Genel İşletme, İşletim Sistemleri, Masaüstü Yayıncılık, İşlem tabloları, Çoklu Ortam Uygulamaları, Kurumsal İletişim ve Birlikte Çalışma, Yönetim ve Organizasyon, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Toplam Kalite Yönetimi, İşletme Yönetimi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku gibi) derslerde İşletmelerin ihtiyaç duydukları ara eleman açığını dolduracakları göz önüne alınmıştır.

Ölçme ve Değerlendirme
Her bir öğrenci derslere, başvurulan çalışmalara, laboratuarlara, projelere, seminerlere, çalıştaylara, mezuniyet projelerine ve kayıt olduğu dönemin diğer çalışmalarına katılmalıdır. Teorik derslerin en azından %70'ine katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenci teorik derslerde gereken katılımları gösterdiği zaman, eğer ders sonradan tekrar alınacak ise bu ders için katılım zorunlu değildir.
Sınavlar genelde yazılı şekildedir. Fakat dersin hocası ders bilgilendirme formunda belirtmek şartıyla, isterse sınavları, projeleri ve ödevleri sözlü şekilde yapabilir. Sınavlar derse giren hocalar tarafından yapılır ve düzenlenir. Mazeret sınavı, final sınavları bittikten sonra 5 iş günü içerisinde ilgili kurulun denetiminden ve kabulünden sonra belgelenmiş özür belgeleriyle öğrencilere yapılır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4034