Eczane Hizmetleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Eczane Hizmetleri; eczanelerde, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, yetkili ve sorumlu olan eczacılara yardımcı olmak üzere yüksek okul eğitimi almış yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Hakan TEKELİ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Hakan TEKELİ
Tarihçe
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eczane Hizmetleri Programı, 11.08.2010 tarihli YÖK Yürütme Kurulu kararıyla Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulmuştur. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Gölhisar Yerleşkesinde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında alanında ( 5. Seviye ) Ön Lisans derecesine sahip olunur. Mezun kişi Eczane Teknikeri ünvanını alarak, Sağlık Teknikeri statüsünde görev alır.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu’nun ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir
Üst Kademeye Geçiş
Eczane Hizmetleri programını bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde, “Kimya, Kimya Mühendisliği, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyokimya, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet” lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Eczane Hizmetleri alanında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Eczane Hizmetleri Programı mezunları; yetkili ve sorumlu eczacıların gözetiminde serbest eczaneler ile devlet ve özel sektöre ait hastanelerin eczanelerinde ve ilaçların üretim yerlerinden eczanelere ulaşmasını sağlayan ilaç depolarında çalışabilirler. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı ve/veya yarıyıl içi çalışmanın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir bağıl not sisteminde harfli nota dönüştürülür. Yarıyıl sonu sınavında en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait bütün derslerden bütünleme sınavına girebilir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans/Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanmaktadır.
Harf Notu 4’lü Not Başarı Puanı
AA 4.00 90-100
BA 3.50 85-89
BB 3.00 80-84
CB 2.50 75-79
CC 2.00 70-74
DC 1.50 65-69
DD 1.00 60-64
FD 0.50 01-59
FF 0.00 00.00
DZ 0.00 00.00



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40438