Sosyal Hizmetler - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 70
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Yeterlilik şart ve koşulları doğrultusunda; mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sahip, toplumun tüm muhtaç gruplarına duyarlı, birey, grup ve toplum refahını amaçlayan meslek elemanları yetiştirmek amacıyla toplumdaki sosyal sorunlara çözüm getirebilecek projeler gerçekleştirmek, toplumsal kalkınmaya yardımcı olabilecek mesleki bilgi ve deneyimleri paylaşma olanakları sağlamaktır.
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Azime ARISOY
Tarihçe
Sosyal Hizmetler programı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2011 yılında açılmıştır. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Sosyal Hizmetler ” alanında Önlisans derecesi ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir (www.osym.gov.tr).
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans öğrenimi sonrasında, öğrencilerin DGS sınavı ile ilgili Üniversitelerin Lisans çalışmalarına devam etmeleri mümkündür.
Mezuniyet Koşulları
Sosyal Hizmet Programının mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdır:
İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak ve 30 iş günü staj yapmak zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Genel Müdürlüklerine ait kamu kurumları ve bu kamu kurumlarının taşra teşkilatlarındaki aşırı talep Sosyal Hizmetler Programı mezunlarından temin edilebilecektir. Ayrıca özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışma olanakları bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin başarı notunun hesaplanmasında dersin niteliğine göre sınavlar yazılı, sözlü, ödev, proje ya da laboratuar çalışması olarak değerlendirilmektedir. Sınavları değerlendirmede; ders başına bir ara sınav % 40 ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavından alınan (final sınavı) notunun başarı notuna katkısı % 60’dır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.Mazeret sınavı, mazeretlerle ilgili belgelerini, bir dilekçeyle birlikte sınavların bitimini takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar birimine ulaştırmaları gerekir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40479