Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Sağlıkta Bilgi Sistemlerine ait teknolojilerin hızla gelişmesi bu alanda bilişime verilen önemin de hızla artmasına sebep olmuştur. Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği; genel anlamda bilgisayar programcılığına benzemekte;  zira bilgisayar programcılığı bölümü kapatıldıktan sonra o bölümün yerine açılmış ve benzer dersler işlenmeye devam etmektedir. Ancak bilgisayar programcılığı bölümü derslerinin yanında sağlık bilgi sistemleri ile ilgili dersler de eğitim programı içerisinde bulunmaktadır.

Bu programın amacı; her türlü sağlık kuruluşunda çalışabilecek, bilgisayar kullanımı ve sağlık ekipman kullanımı konusunda yeterli elemanların yetiştirilmesidir. Mezunlar; hastanelerin bilgisayar programcılık ve tıbbi cihazların çalıştırılması, öğretilmesi, bakımlarının ve onarımlarının yapılması gibi işlerde istihdam edilebilecektir. Ağırlıklı olarak hastanelerin bilgi işlem ve diğer bilgisayar temelli departmanlarında görevlendirileceklerdir.

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Handan Sabriye YAMAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Mehmet KUTBAY
Sekreter
Memur Sonay KARA
Tarihçe
2014-2015 öğretim yılında Bilgisayar Programcılığı kapatılıp yerine açılan yeni bir programdır. Dersleri Bilgisayar programcılığı derslerine yakın olsa da sağlık bilgi sistemleri ve sağlık ile ilgili teknik bilgilerin verildiği özel bir program programdır . Sağlık Kurumlarının özellikle bilgi işlem, veri yönetimi v.b. bölümlerinde çalışacak personel yetiştirilmesi planlanmaktadır.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği" alanında Önlisans Diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Orta öğretimini başarı ile tamamlamış olmak ve sınavlı ya da sınavsız ön lisans programına geçiş şartlarını taşımak.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans Eğitimi
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Ön Lisans programından mezun olabilmesi için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir:
•Ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak
•4.00 üzerinden en az 2.30 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir
•30 iş günü boyunca Mesleki Uygulama I kamu hastaneleri, özel hastaneleri ya da sağlık yazılım firmalarında tamamlanması
Mezun İstihdam Olanakları
• Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı
• Kamu ve özel sağlık kurumları (Hastane, tıp merkezi, poliklinik, evde bakım merkezi, diyaliz merkezi, teşhis merkezi, ağız ve diş sağlığı merkezi vb),
• Sigorta Şirketleri
• Sosyal güvenlik kurumları
• Değişik düzeylerde sağlık hizmeti yürüten özel ve gönüllü kuruluşlar (örneğin Kızılay Genel Müdürlüğü)
• İlaç ve tıbbi sarf malzeme şirketleri,
• Sağlık alanındaki bilgi/bilişim şirketleri.
• Basın ve yayın kurumlarının sağlıkla ilgili birimleri.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrenci ders geçme yönetmelik ve esaslarına uygun olarak hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Ara sınav, final sınavı ve bütünleme sınavı her ders için uygulanmaktadır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40487