Peyzaj Mimarlığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 35
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 24.09.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı kararı doğrultusunda açılmıştır. Peyzaj Mimarlığı Bölümü 2016-2017 Eğitim öğretim yılında lisans eğitimine başlamıştır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Bölümde beş öğretim üyesi bulunmaktadır.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Latif Gürkan KAYA
Tarihçe
Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde 24.09.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı kararıyla açılmıştır.
Kazanılan Derece
Peyzaj Mimarı
Kabul Koşulları
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8. Maddesi göz önünde bulundurularak kabul işlemi yapılmaktadır. (ilgili mevzuat için tıklayınız)
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere PEYZAJ MİMARLIĞI alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Peyzaj mimarları, üst ölçekli peyzaj planlarının geliştirilmesinden, yönetim planlarının yapılmasına, milli park planlarının yapılmasından, kent meydanlarının ve parklarının tasarlanmasına, kent içi ve kent dışı açık yeşil alanlar, yapı bahçeleri, toplu konut çevreleri, parklar, çocuk oyun alanları, spor kompleksleri, koruma alanları (milli parklar, biyotoplar vb.), sorunlu alanların onarımı (maden ocakları, çöp alanları vb.), peyzaj onarım planlarının hazırlanması ile ekosistem değerlendirme raporlarına katkı sağlanması, doğal sitlerin tekrar değerlendirilmesi, rekreasyon alanları, botanik bahçeleri, turistik ve tarihi alanların düzenlenmesine kadar oldukça geniş bir perspektifte hizmet vermektedir. Bu sebeple mezunlarımız, çeşitli kamu kuruluşlarının çevre, yeşil alan ve peyzaj düzenleme birimlerinde, özel peyzaj mimarlığı/mimarlık/planlama bürolarında, çeşitli turizm tesislerinde, süs bitkileri üreten ve pazarlayan fidanlıklarda çalışma olanağı bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Tüm sınavlar ve diğer etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında yarıyıl içi çalışmalarının %40’ı, yarıyıl sonu sınavının %60’ı alınır. Ancak, final sınavı notunun 30’un altında olması durumunda başarı notu FF olarak verilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC), (DD), (G), ve (B) notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarılı sayılırlar. (G), (K), (M) ve (B) harf notları ortalama hesabında dikkate alınmaz. Öğrenciler, bir dersin sınav haklarından yararlanmak için Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde tanımlanan aşağıdaki şartları yerine getirmek zorundadır;
a) O derse kaydını yaptırmış olmak,
b) Teorik derslerin %70’ine katılmak,
c) Uygulamalı derslerde uygulamaların %80’ine katılmak,
d) Uygulamalarda başarılı olmak, verilen projeleri tamamlamış olmak zorunludur.
Öğretim ve sınavla ilgili diğer konular Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde bildirilmiştir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40553