Harita ve Kadastro - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 80
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Ünal DEMİRER
Tarihçe
2017-2018 eğitim-öğretim yılında Harita ve Kadastro programı örgün öğretim olarak faaliyete başlamış olup, ilk öğrenci alımı yapılmıştır. Harita Kadastro Programının 50 kontenjanı bulunmakta olup, 3 öğretim görevlisi hizmet vermektedir.
Kazanılan Derece
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Harita Kadastro” alanında Önlisans derecesi ile mezun olurlar. Harita Kadastro Teknikeri unvanını alırlar.
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dayalı bir sınav aracılığı ile okula kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir (www.osym.gov.tr). Adaylar, TYT puanı ile tercih yapıp, kazanmaları durumunda okulumuza yerleşirler.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olarak ön lisans diploması almaya hak kazanan öğrenciler DGS sınavı ile aşağıdaki lisans programına geçiş yapabilmektedir.

1. Harita Mühendisliği
2. Geomatik Mühendisliği
3. Tapu Kadastro
4. Şehir ve Bölge Planlama
5. Çevre Mühendisliği
6. Orman Mühendisliği
7. Jeoloji Mühendisliği
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (Toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalaması elde eden, mesleki stajını tamamlayarak hazırladığı Staj Raporundan geçer not alan öğrenciler ön lisans mezunu olmaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Harita ve Kadastro programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda Arazi ile ilişkili olarak her türlü harita sistemlerinin planlanması, yürütülmesi, sunulması, haritalardan proje üretilmesi ve araziye uygulanması faaliyetlerini yürüten kamu ve özel sektör kuruluşlarında istihdam edilirler. Mezunlar KPSS sınavı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'ne bağlı müdürlüklerde, belediyelerde, Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerinde, TCK il müdürlüklerinde, Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinde, vakıflarda, vb kamu kurumlarında istihdam edileceği gibi özel sektörde de özel harita bürolarında, inşaat firmalarında, bankalarda, SPK lisanslı değerleme şirketleri gibi alanlarda da iş bulma imkânlarına sahiptir.
Ölçme ve Değerlendirme
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esas alınmaktadır. Ölçme ve değerlendirme kuralları (ödev, proje, uygulama v.s) bölüm öğretim elemanları tarafından dönem başlangıcında öğrencilere aktarılarak uygulanmaktadır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40600