Fizyoterapi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Akın SÜZER
Tarihçe
Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan karar üzerine 27.08.2015 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzda Dişçilik Hizmetleri Bölümü, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır.
Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Fizyoterapi Programı I. Öğretim ve II. Öğretim diploma programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmıştır. Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Fizyoterapi Programı I. Öğretim ve II. Öğretim diploma programları 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.
Kazanılan Derece
Fizyoterapi, Önlisans, Fizyoterapi Teknikeri Derecesi
Kabul Koşulları
Lise diplomasına sahip öğrencilerden; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınavlarda veya ÖSYM’nin kabul ettiği belirli uluslar arası sınavlarda başarılı olanlar, tercih ve başarı sırası göz önünde bulundurularak ÖSYM tarafından yerleştirilir.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde öğrenci olmaya hak kazanan aday, üniversite tarafından ilan edilen süre içinde belirlenen belgelerle kesin kaydını yaptırır.
Üst Kademeye Geçiş
Programımızdan mezun olan öğrenciler; ÖSYM'ye başvurarak, Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı olmaları halinde "Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi" programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimi alabilirler.
Ayrıca; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi ile İşletme Fakültesi’nin Açıköğretim; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Açıköğretim; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin "Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turizm İşletmeciliği ve Sağlık Yönetimi" programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimi alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler mezun olabilmek için, 120 AKTS kredisi karşılığı derslerini ve stajlarını başarıyla tamamlamalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar; Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde, üniversitelere bağlı yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon klinikleri ve özel dal merkezlerinde, huzur evlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde görev yapabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Programda ara sınav(lar), ödev(ler), proje(ler), uygulama(lar) ve final sınavı gibi çok çeşitli değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemi yazılı sınav(lar), doğru-yanlış test(ler), kısa cevaplı test(ler), eşleştirmeli test(ler), sözlü sınav(lar), ödev(ler), proje(ler), performans görevi (Uygulama / Laboratuvar / Seminer / Sunum / Bitirme Çalışması / Tez) içerebilir. Bu bölüm, her bir ders için bireysel ders tanıtım sayfasında detaylı olarak açıklanmıştır.

Tüm sınavlar ve diğer etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında yarıyıl içi çalışmalarının %40’ı, yarıyıl sonu sınavının %60’ı alınır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (G), ve (B) notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarılı sayılırlar. (G), (K), (M) ve (B) harf notları ortalama hesabında dikkate alınmaz. Öğrenciler, bir dersin sınav haklarından yararlanmak için Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde tanımlanan aşağıdaki şartları yerine getirmek zorundadır;

a) O derse kaydını yaptırmış olmak,

b) Teorik derslerin % 70’ine katılmak,

c) Uygulamalı derslerde uygulamaların % 80’ine katılmak,

d) Uygulamalarda başarılı olmak, verilen projeleri tamamlamış olmak zorunludur.

Öğretim ve sınavla ilgili diğer konular Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde bildirilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lisans Programlarında 100'lük not sisteminden harfli not sistemine not dönüşümü aşağıdaki tablo esas alınarak yapılır.

Puan
Harf Notu
Katsayı
Açıklama
90-100
AA
4,00
Başarılı
80-89
BA
3,50
Başarılı
80-84
BB
3,00
Başarılı
75-79
CB
2,50
Başarılı
70-74
CC
2,00
Başarılı
65-69
DC
1,50
Başarısız*
60-64
DD
1,00
Başarısız*
00-59
FD
0,50
Başarısız
DZ
FF
0,00
Başarısız

*(DC) veya (DD) notlarından birini alan öğrenciler ilgili öğretim yılında başarı notu ortalaması 2.00 ve üzerinde ise ilgili ders ya da derslerden başarılı sayılırlar.

G: Kredisiz ders, staj, endüstriye dayalı öğrenme, mesleğe uyum programı ve uygulamada başarılı,

K: Kredisiz ders, staj, endüstriye dayalı öğrenme, mesleğe uyum programı ve uygulamada başarısız,

M: Muaf,

B: Başarılı.

AGNO’su 1.80’den az olan öğrenciler bir üst yarıyıldan ders alamaz.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40652