Maliye - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Maliye Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup, lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Maliye Bölümü’nde; Maliye Teorisi, Mali İktisat, Mali Hukuk, Bütçe ve Mali Planlama olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır. Maliye Bölümü’nde, öğretimin ilk yıllarında hukuk, matematik, istatistik, ekonometri, sosyoloji, işletme, muhasebe ve iktisat ile ilgili temel nitelikteki dersler diğer fakülte ve bölümler ile işbirliği içinde verildikten sonra, son yıllarda ağırlık maliye bilimine verilerek vergi, kamu harcamaları, devlet borçları, bütçe, mahalli idareler maliyesi ve maliye politikası konuları ile çeşitli mali sistemler okutulmaktadır.

Maliye Bölümü’nde, mezuniyet sonrası, kamu ve özel kuruluşlarda üst düzey yöneticilik için gerekli bilgi birikiminin oluşması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrencinin sorgulama ve inceleme yeteneklerinin geliştirilmesine çalışılmaktadır. Maliye Bölümü lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler farklı alanlarda istihdam edilebilme olanağına sahiptirler. Maliye Bölümü’nden mezun olanlar, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere kamu sektöründe ve özel sektörde kariyer yapma olanağı bulabilirler. Maliye Bölümü’nde verilen eğitim; vergi müfettişliği, muhasebat kontrolörlüğü, Sayıştay denetçiliği, idari hakimlik, gelir uzmanlığı, sermaye piyasası uzmanlığı, mali müşavirlik, banka müfettişliği gibi mesleklere ve piyasa işletmelerindeki pek çok pozisyona aday olmak isteyen mezunlarımıza, ideal bir birikim ve donanım sağlamaktadır.

Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Düriye TOPRAK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Onur BALOĞLU
Tarihçe
Üniversitemizin en dinamik ve yenilikçi fakültelerinden olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 4 Nisan 2011 tarihinde kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Lisans Mezunu
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans programlarına başvurabilme hakkına sahiptir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Mezuniyet kazanılması gereken AKTS, en az 240'tır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları kamu ve özel kesimde oldukça geniş bir istihdam imkanına sahiptir. İlgili kamu kurumlarının başında Hazine ve Maliye Bakanlığı gelmektedir. Bu kurum bünyesinde bulunan hazine kontrolörlüğü, hazine ve maliye uzman yardımcılığı ve uzmanlığı, gelir uzman yardımcılığı ve uzmanlığı kadroları örnek olarak verilebilmektedir. İlgili mezunlar bu kurum dışında Merkez Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sayıştay gibi birçok kurumda iş imkanına sahiptir. Özel sektör açısından mezunlar; ekonomist, borsa uzmanlığı, serbest veya yeminli mali müşavirlik ve vergi danışmanlığı gibi birçok meslek unvanına sahip olabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu bölüm, ''Dersler'' bölümünde detaylı olarak açıklanmıştır. Lütfen detaylı bilgi için ''Dersler'' bölümünü inceleyiniz.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40660