Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli kademelerinde idari görev alacak elemanları yetiştirmek amacı ile siyaset, yönetim, kentleşme ve çevre, hukuk ve yerel yönetimler alanlarında eğitim ve araştırma yapmaktadır. Bölümümüz ulusal ve uluslararası yönetim ve yönetim politikaları ile ilgili gelişmeleri dikkate alarak değişimi ve yeniliği eğitime yansıtmaya çalışmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde dört anabilim dalı bulunmaktadır. Bunlar;
- Yönetim Bilimleri
- Kentleşme ve Çevre Sorunları
- Hukuk Bilimleri
- Siyaset ve Sosyal Bilimler

Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. İzan Meriç TATLISU
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Mustafa LAMBA
Tarihçe
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü lisans programı 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu izniyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencileri ile bölüm aktif olarak eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Kayıt için istenen belgelerin aslı veya üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına göre işlem yapılır.
(Yönetmelikte yoksa aşağıdaki gibi ilan edilir)
1. Lise diploması veya diploma hazırlanmamış ise mezuniyet belgesi veya bu belgelerin Üniversite tarafından onaylanmış örneği. (Lise ve dengi okul diploması)
2. ÖSYM sınav sonuç belgesi veya bilgisayar çıktısı. (ÖSYM tarafından belirlenen yerleştirme sınavları sonucunda yeterli puan almış olmak)
3. İkametgah Beyanı
4. TC Kimlik Numarası Beyanı veya Nüfus Cüzdanı Fotokopisinin Üniversite tarafından onaylanmış örneği.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenciler, mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimi alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin 240 AKTS kredisini, en fazla 14 ders döneminde tamamlamaları gereklidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Kamu kurum ve kuruluşları, siyasi kurumlar, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin yönetim ve denetim alanlarının çeşitli düzeylerinde görev alabilirler. Bunun yanında idari yargıda hakim, üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı olarak da istihdam edilebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bölümde sınavlar öğretim yılının 7. ya da 8. haftasında arasınav ve 14 haftanın sonunda final biçiminde 2 kez yapılmaktadır. Sınavların koordinasyonu Dekanlık tarafından gerçekleştirilir bölüm ve anabilim dalları sınavların saatlerini ve yapılış biçimlerini belirlerler. Sınavlar, derse giren öğretim elemanı tarafından yapılır. Sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Eğer bir öğrenci ara sınavına girmezse FF notu alır. Öğrenci dersin devam zorunluluğunu ya da uygulamalara ilişkin koşulları yerine getirmezse DZ notu alır. Ara sınavın başarı notuna katkısı % 40, dönem sonu sınavınınki ise % 60'dır. AA, BA, BB, CB ve CC notlarını alan öğrenciler dersten başarılı sayılırken, DZ, K, ED, EE, FE and FF notlarını alan öğrenciler başarısız sayılırlar. Ara ve dönem sonu sınavlarının yerleri ve tarihler ilgili birim tarafından 15 gün önceden duyrulur. Teorik derslerin en azından % 70'ine ve laboratuar çalışmalarının % 80'ine katılmayan öğrencilerin o derslerden dönem sonu sınavlarına girmelerine izin verilmez. Mazeret sınavı, dönem sonu sınavları bittikten sonra ilgili kurulun denetiminden ve kabulünden sonra belgelenmiş özür belgeleriyle mazeret sınav haftasında yapılır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40663