Aşçılık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Muhammed HAYKIR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Muhammed HAYKIR
Tarihçe
Aşçılık programı 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olan öğrencilere Aşçılık alanında meslek elemanı unvanı ile ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, ÖSS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile lisans öğrenimine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin programdan başarı ile mezun olabilmeleri için 4 yarıyıl da program derslerinden başarılı olmalı, toplam 120 AKTS kredi tamamlamalıdırlar.
Ayrıca stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler; oteller, tatil köyleri, catering firmaları, kruvaziyer gemileri, restoranlar, pastacılık sektörü, aşçılık eğitimi veren kurumlar, kafeteryalar vb. hizmet işletmelerinde istihdam edilebilmektedir.
Ayrıca bölüm mezunlarından, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yeterli puanı alanlar, diğer kamu kurumlarında da memur olarak istihdam edilebilecektir.
Ölçme ve Değerlendirme



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40700