Optisyenlik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Optisyenlik Programı görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş yüksekokul mezunu elemanları yetiştirilmesidir.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin KOYUNCU
Program Başkanı
Öğr.Gör. Döne SAYARCAN
Tarihçe
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programına 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren 30 Öğrenci alınması uygun görülmüştür.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur ve Optisyenlik alanında ön lisans diploması verilir, optisyen ünvanı almaya hak kazanır.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili mevzuat doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından programa öğrenci kabulü sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için ÖSYM sayfasında yer alan kılavuzu inceleyiniz.
Üst Kademeye Geçiş
DGS Sınavı ile öğrenciler lisans eğitimine devam etmektedirler. Optisyenlik Programı mezunu öğrenciler Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Sağlık Yönetimi Lisans programlarında lisans tamamlayabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Alanında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları, özel sektörde optisyenlik müesseselerinde mesul müdürlük yapabilirler ya da bir optisyenlik müessesesi açma hakkına sahip olurlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı ve/veya yarıyıl içi çalışmanın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir bağıl not sisteminde harfli nota dönüştürülür. Yarıyıl sonu sınavında en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait bütün derslerden bütünleme sınavına girebilir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans/Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanmaktadır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40705