Muhasebe ve Finansman (DR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES
Program İçeriği

Muhasebe ve Finansal Yönetim Anabilim Dalı tarafından sunulan Muhasebe ve Finansman doktora programı, akademik literatürü yakından takip eden, ulusal ve uluslararası düzeyde muhasebe ve finansman alanındaki gelişmeleri izleyen; uygulama ve teori arasındaki etkileşimleri analiz edip yorumlayabilen, muhasebe ve finansman yönetiminde etkinlik artırmaya yönelik bilimsel çözümler üretebilecek yetenekli genç bilim insanları ve araştırmacılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program, muhasebe ve finansmanın temel altyapısını göz önünde bulundurarak hem teorik hem de pratik düzeyde bu iki alanı bir araya getirir


Tarihçe
Entitümüz, sürekli gelişmeyi ilke ve amaç edinerek lisansüstü öğrencilerimiz için evrensel düzeyde lisansüstü eğitim ve öğretim hizmeti sunmak, öğrenci ve çalışan memnuniyetini artırmak ayrıca sosyal bilimler alanında faaliyet gösteren enstitüler içinde üst sıralarda yer almak hedefleriyle Yükseköğretim Kurulu’nun 17.3.2006 tarihli kararıyla kurulmuş olup günümüz itibariyle bünyesinde 24 Ana Bilim Dalı ve bu ana bilim dallarına bağlı olarak: 10 Doktora Programı, 25 Tezli Yüksek Lisans Programı ve 7 Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile eğitim-öğretim devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Muhasebe ve Finansman Doktoru
Kabul Koşulları
Muhasebe Finansman Yüksek Lisans Programına, Tezli Yüksek Lisans diplomasında yer alan mezuniyet derecesi, ALES sınavı puanı, yabancı dil sınavı puanı ve bilim dalı tarafından yapılan sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ile öğrenci kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Muhasebe ve Finansman Doktora Programı’nı tamamlayan öğrenciler uzmanlık alanları doğrultusunda doktora sonrası programlara başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için;
Toplamda 240 AKTS'ye krediye karşılık gelen tüm çalışmaları başarıyla tamamlamak;
En az yedi ders ve iki seminerden oluşan ders dönemini başarıyla tamamlamak,
Doktora yeterlik sınavının başarı ile geçmek,
Tez önerisi aşamasında başarılı olmak,
En az 3 tez izlemeye katılmak,
Tez savunma jürisi önünde doktora tezini başarı ile sunmak şartlarını sağlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları genellikle Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik, Bağımsız Denetim, Finans Uzmanı gibi pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Mezunlarımızdan akademisyen olarak çalışmayı tercih eden öğrenciler de bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar dönem içinde 1 vize sınavı, dönem sonunda 1 final sınavı, olmak üzere 2 adettir. Vizelerin başarı notu üzerindeki ağırlığı %40, final sınavının ağırlığı ise %60'dır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40716