Çizgi Film ve Animasyon - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Aktaş Durmuş
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Vedat Güntay
Tarihçe
Sanat ve Tasarım Fakültesi 14 Mart 2016 tarih ve 2016/8700 sayılı kararname ile kabul edilerek 8 Nisan 2016 tarih ve 29678 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte resmi olarak kurulmuştur. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayan fakültemizin bünyesinde 1 profesör ve 5 doktor öğretim üyesi ve 1 öğretim görevlisi bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Programı başarılı bir şekilde tamamlayıp, program yeterliliklerini sağlayan adaylar, Çizgi Film ve Animasyon alanında Lisans derecesine sahip olur.
Kabul Koşulları
Çizgi Film ve Animasyon programında öğrenim görebilmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı sınavda, sözel puan türünden yeterli puanı almış olmak ve başka bir örgün yükseköğretim programına kayıtlı olmamak gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
En az sekiz yarıyıllık eğitim ve öğrenim hayatının sonunda öğrencilerimiz, sanat ve tasarım alanınlarına disiplinlerarası çalışma sürecine hakim, iki ve üç boyutlu animasyon, stop-motion animasyon, görsel efekt tasarımı, film tasarımı, oyun tasarımı, sanal gerçeklik gibi alanlarda profesyonel uygulayıcılar olarak mezun olurlar. Çizgi film ve Animasyon bölümünden mezun olan öğrenciler Animasyon Sanatçısı, Animasyon Yapımcısı, Sanat Yönetmeni, Görüntü Yönetmeni, Karakter Tasarımcısı, Oyun Tasarımcısı, Görsel Efekt Tasarımcısı, Mimari Görselleştirme Uzmanı, Konsept Tasarımcısı, Kukla Tasarımcısı/ Sanatçısı, Reklam Tasarımcısı, Video Editörü olarak yapım şirketleri, reklam ajansları, televizyon kanalları, film şirketleri ve oyun firmalarında istihdam edilebilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Tüm sınavlar ve diğer etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında yarıyıl içi çalışmalarının %40’ı, yarıyıl sonu sınavının %60’ı alınır. Ancak, final sınavı notunun 51'in altında olması durumunda başarı notu FD ve FF olarak verilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarılı sayılırlar. Öğrenciler, bir dersin sınav haklarından yararlanmak için Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde tanımlanan aşağıdaki şartları yerine getirmek zorundadır; a) O derse kaydını yaptırmış olmak, b) Teorik derslerin % 70’ine katılmak, c) Uygulamalı derslerde uygulamaların % 80’ine katılmak, d) Uygulamalarda başarılı olmak, verilen projeleri tamamlamış olmak zorunludur. Öğretim ve sınavla ilgili diğer konular Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde bildirilmiştir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lisans Programlarında 100'lük not sisteminden harfli not sistemine not dönüşümü aşağıdaki tablo esas alınarak yapılır. Puan Harf Notu Katsayı Açıklama 90-100 AA 4,00 Başarılı 85-89 BA 3,50 Başarılı 80-84 BB 3,00 Başarılı 75-79 CB 2,50 Başarılı 70-74 CC 2,00 Başarılı 65-69 DC 1,50 Başarısız* 60-64 DD 1,00 Başarısız* 01-59 FD 0,50 Başarısız 00.00 FF 0,00 Başarısız 00.00 DZ 0.00 Başarısız *(DC) veya (DD) notlarından birini alan öğrenciler ilgili öğretim yılında başarı notu ortalaması 2.00 ve üzerinde ise ilgili ders ya da derslerden başarılı sayılırlar. M: Muaf, B: Başarılı



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40731