Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nın amacı, büyük bir hızla gelişen havacılık sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası kuruluşlarda başarıyla çalışabilecek, ileri düzeyde yabancı dil, işletmecilik ve temel havacılık bilgileri ile donatılmış ilgili yeterliliklere sahip kabin memuru yetiştirmektir.


 


“Kabin Memuru” unvanını alan mezunlar, tüm hava yolu şirketleri, hava alanları, hava alanı yer hizmetleri, ikram ve kargo şirketleri ile diğer havacılık kurumlarında istihdam edilebileceklerdir.


 


DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında Havacılık Yönetimi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik bulunmaktadır.


 


Programın öğretim dili Türkçedir.  

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Mine DEĞİRMENCİOĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Durmuş ÇALIŞKAN
Tarihçe
Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 2006 yılında ilimizde Mehmet Akif Ersoy üniversitesinin kurulması ile birlikte Mehmet Akif Ersoy üniversitesine bağlanmıştır.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 2020 yılından bu yana eğitime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra "Kabin Memuru" olarak ön lisans derecesi ile mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınav ile seçilmektedir.
Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün şartlara ek olarak aşağıdaki koşullarda gerekmektedir:
* Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak.
*Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
*Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
*Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
*Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
Üst Kademeye Geçiş
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık ilgili bir bölüme geçiş yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdır:
*İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak
*Aldığı tüm derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak
*30 iş günü staj yapmak
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun olduktan sonra Kabin Memuru unvanını almaya aday olan öğrencilerimiz, kazandıkları yetiler doğrultusunda havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren yerli işletmeler ve tarifesiz sefer düzenleyen havayolu işletmelerinin Genel Müdürlüklerinde, Sivil Havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerin yanı sıra yabancı havayolu işletmelerinde istihdam edilebileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı öğrencileri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir. Buna göre öğrenciler bir ara sınav, bir final sınavına tabidir. Ara sınav %40, Final sınavı %60 ağırlıklıdır. Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için harf notunun en az DD olması gerekir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40776