Yazılım Mühendisli (YL)(TEZLİ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES
Program İçeriği

Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı


Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İhsan PENÇE
Tarihçe
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yazılım Mühendisliği A.B.D. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren yüksek lisans eğitimi vermektedir.
Kazanılan Derece
Yazılım Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanlarından birinde lisans mezunu olmak.
Diğer koşullar yüksek lisans başvuru ilanında verilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olmak için öğrencilerin; en az 21 yerel kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve bir tez almaları, tüm derslerden başarılı olmaları, minimum 120 AKTS kredisi almış olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Yazılım mühendisliği mezunları başta yazılım tasarımı, yazılım sınama ve güvenilirliği, yazılım yönetimi ve geliştirmesi, yazılım mimarisi ve çözümlemesi, bilgisayar ağı yazılımı, yazılım destek mühendisliği konularında olmak üzere bilgisayar, enformatik ve iletişim sektörünün işletilmesine yönelik hemen her işlevde öncelikle istihdam edilecek mühendislerdir. Günümüzde giderek artan bir oranda talep edilen yazılım mühendislerini bilgisayar programcısı, teknikeri ve analistinden ayıran en önemli üstünlükleri mühendislik eğitiminin kazandırdığı sistem yaklaşımı ve analitik kalıcı çözüm geliştirme yetenekleridir. Geleceğin mühendisliğinin gelişme motoru olacağı düşünülen mikro ve nano teknolojilerini içeren yeni nesil bilişim sektörünün sistem eğitimi almış yetenekli yazılım mühendislerine olan ihtiyacı hızla artacaktır. Bir diğer avantaj da yazılım mühendislerinin hemen kendi yazılım şirketlerini kurarak serbest çalışma olanaklarıdır.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler; kayıt yaptırdıkları programlarda teorik derslerin %70’ine, uygulamalı derslerin %80’ine devam etmek zorundadır. Devam şartını yerine getirmeyen öğrenci yarıyıl sonu sınavına giremez. Devamsızlık nedeniyle tekrar alınan dersler için devam şartı aranır; başarısızlık nedeniyle tekrarlanan dersler için devam şartı aranmaz.

Sınavlar; ara sınav, yarıyıl/yılsonu sınavı ve bütünleme sınavlarından ibarettir. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için; derslerin devam şartını sağlamış olması gerekir.

Başarı notu; ara sınav puanının %40’ına yarıyıl sonu sınav puanının %60’ının eklenmesi ile hesaplanır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 100 tam puan üzerinden yüksek lisans için en az 70 (CC) olması gerekir.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40794