Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 20
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi YGS4
Program İçeriği

Gerek kamu gerekse özel sektörlerde işlerin büyük bir kısmının bürolarda yürütülmektedir. İşletmelerde hizmet ve çalışma alanı ne olursa olsun büro hizmetlerinin bulunması, bu hizmetleri yerine getiren, büroyu yönetebilen, yönetim konusunda bilgili, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek kapasite ve yeteneğe sahip, koordinasyonu sağlayabilecek insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Programımız; uygulamalı eğitim alanları, fiziki eğitim altyapısı, alanında deneyimli öğretim kadrosu ve modern kampüs ortamında, büro hizmetleri ve yönetiminde ihtiyaç duyulan insan gücünü yetiştirmektedir.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapabilecek Lisans Programları

  1. Halkla İlişkiler
  2. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  3. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  4. İşletme Bilgi Yönetimi
  5. Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
  6. Sağlık Yönetimi
  7. Yönetim Bilişim Sistemleri
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Hakan KIRBAŞ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Özlem KAPLAN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Veli SİPAHİ
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Ayşe TÜRKMEN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Zeliha KARAMAN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Hasan Hüseyin UMUTLU
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Fatih KARABACAK
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. Mehtap AKKAYA
Tarihçe
2002 yılında Eğitim-Öğretim faaliyetlerine 40'ar kişilik kontenjanlı açılmıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans Derecesi
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, ÖSS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında gerekli başarıyı göstererek programın ilgili birimlerinde Lisans eğitimlerini tamamlayabilirler. Üniversitelerin 4 yıllık olan; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İşletme Bilgi Yönetimi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine dikey geçiş yapabilirler
Mezuniyet Koşulları
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümünden mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdır:
İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak ve 30 iş günü staj yapmak zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel kuruluşlarda yönetici asistanı ya da büro elemanı olarak istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her bir öğrenci derslere, başvurulan çalışmalara, laboratuarlara, projelere, seminerlere, çalış taylara, mezuniyet projelerine ve kayıt olduğu dönemin diğer çalışmalarına katılmalıdır. Teorik derslerin en azından %70 ve laboratuar çalışmalarının %80 katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenci teorik derslerde gereken katılımları gösterdiği zaman, eğer ders sonradan tekrar alınacak ise bu ders için katılım zorunlu değildir.
Sınavlar genelde yazılı şekildedir. Fakat dersin hocası ders bilgilendirme formunda belirtmek şartıyla, isterse sınavları, projeleri ve ödevleri sözlü şekilde yapabilir. Sınavlar derse giren hocalar tarafından yapılır ve düzenlenir. Mazeret sınavı, final sınavları bittikten sonra 5 gün içerisinde ilgili kurulun denetiminden ve kabulünden sonra belgelenmiş özür belgeleriyle öğrencilere yapılır.



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4521