Otomotiv Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı TEKNİKER
ÖSYM Tipi YGS1
Program İçeriği

Yüksekokulumuz Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı olarak Yüksek Öğretim Kurulunun 06.10.2003 tarih ve 21210 sayılı kararı ile 2004-2005 Eğitim Öğretim yılında kurulmuştur. 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne bağlanmış olan yüksekokulumuz 2011-2012 Bahar yarıyılından itibaren Bucak Oğuzhan Yerleşkesinde yapılan yeni binasında 7700 m2 kapalı ve 6000 m2 açık alanda; 6 Öğretim Üyesi, 15 Öğretim Görevlisi ve 1 Okutmandan oluşan Akademisyen kadrosuyla 15 derslik, 2 Amfi ve 10 atölyede 8 programla Eğitim-Öğretim hizmeti vermektedir. Yüksekokulumuz, ülkemizin yüksek öğretimine, her geçen gün kendisini yenileyip geliştirerek hizmet etmeye devam etmektedir.

Otomotiv sektörü günümüzde neredeyse ülkelerin ekonomik durumlarının temel göstergesi sayılmaktadır. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan Otomotiv sektöründe çalışacak takım çalışmasına uyumlu, gerekli mesleki beceri ve yeterliliklere sahip, iletişim becerileri yüksek, teknolojiyi takip eden ve kullanan kalifiye teknik ara elemanlara ihtiyacı vardır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Otomotiv Teknolojisi programı bu ihtiyacı karşılayacak otomotiv endüstrisinin ihtiyacı olan teknikerler yetiştirmektedir. Otomotiv Teknolojisi programımızın amacı karayolu taşımacılığında kullanılan motorlu araçların yapımı alanında veya bu sektöre hizmet edecek farklı firmalarda ve kuruluşlarda çalışacak ara eleman yetiştirmektir. Öğrencilere sektörün ihtiyacı doğrultusunda teorik ve uygulamalı teknik güncel bilgiler verilmektedir. Teorik eğitimin ardından otomotiv alanında kullanabilecekleri test, ölçüm ve ayar cihazları il ilgili kullanma becerisi ve ortaya çıkan sonuçları muhakeme etme ve problem çözme kabiliyeti kazandırılmaktadır.

Mezunlar kamu ve özel sektöre bağlı fabrikalarda ve servislerde çalışabilmektedirler. Otomotiv teknikeri olarak mezun olan öğrenciler yetkili servislerde ve farklı işletmelerde otomotiv mekanik servis, satış sonrası hizmet, otomotiv yedek parça, teknik eğitim departmanlarında, araç muayene istasyonlarında ve havacılık alanı ile ilgili teknik birimlerde nitelikli kalifiye eleman olarak çalışmaktadırlar. Bunun yanında karayolu taşıtlarının periyodik kontrollerinin ve muayenelerin gerçekleştirildiği istasyonlarda araç muayene uzmanı veya idareci olarak çalışabilmektedirler.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi EMRE ARABACI
Tarihçe
-
Kazanılan Derece
-
Kabul Koşulları
-
Üst Kademeye Geçiş
-
Mezuniyet Koşulları
-
Mezun İstihdam Olanakları
-
Ölçme ve Değerlendirme
-



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4703