Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Hayvansal Ürünler Hijyen ve Teknolojisi (YL) (Tezli) - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
03HUT1244 Gıda İşlemenin Biyoaktif Gıda Bileşenleri Üzerine Etkisi 3+0+0 Zorunlu 5
03HUT1245 Enzim Teknolojisi 2+0+0 Zorunlu 3
03HUT1400 Danışmanlık 0+1+0 Zorunlu 2
03HUT1500 Seminer 0+0+0 Zorunlu 6
03HUT1600 Uzmanlık Alan Dersi 8+0+0 Zorunlu 6
03HUT1700 Yüksek Lisans Tez Çalışması 0+0+0 Zorunlu 22
03ENOD101 Bilimsel Araştırmalarda İstatistiksel Yöntemlerin Kullanımı 1+1+0 Seçmeli 3
03ENOD102 Bilimsel Araştırma Teknikleri, Makale Yazımı ve Etik 2+0+0 Seçmeli 3
03ENOD103 İleri İstatistik 3+0+0 Seçmeli 6
03HUT1201 Genel Mikrobiyoloji 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1202 Gıda Kimyası 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1203 Gıda Mikrobiyolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1205 Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1206 Gıda Muhafazası 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1207 Gıda Toksikolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1208 Gıdalarda Renk Maddeleri 2+0+0 Seçmeli 5
03HUT1209 Gıda Sanayinde Sanitasyon 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1210 Gıda Ambalajları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1211 Fonksiyonel Gıdalar 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1212 Gıdalarda Starter Kullanım 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1213 Gıda Mevzuatı 2+0+0 Seçmeli 3
03HUT1214 Gıda Güvenliği Sistemleri 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1215 Gıda Endüstrisinde Yeni Ürün Geliştirme Teknikleri 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1216 Gıda Sanayinde Atık Yönetimi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1217 Gıda Kontaminantlar 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1218 Geleneksel Gıdalar 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1219 Beslenme İlkeleri ve Hastalıkları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1220 Fermente Et Ürünleri Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1221 Kanatlı Eti ve Hijyeni 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1222 İleri Peynir Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1223 Süt Yan Ürünleri 2+0+0 Seçmeli 3
03HUT1224 Özel Süt Ürünleri 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1225 İçme Sütü Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1226 Yöresel Peynir Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1227 Mikrobiyal Metabolizma 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1228 Süt ve Ürünleri Reolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1229 Süt Teknolojisi Alanında Gelişen ve Kullanılan Yeni Teknikler 2+0+0 Seçmeli 3
03HUT1230 Yağ İkameleri 2+0+0 Seçmeli 3
03HUT1231 Yumurta ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1232 Kutu Konserve Üretim Teknolojisi ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1233 Bal ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1234 Su Hijyeni ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1235 Su Ürünleri Hijyeni ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1236 Zoonozlar 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1237 Süt Bilimi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1238 Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1239 Ensturimantal Analizler 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1241 Et Bilimi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1242 Et Ürünleri Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1243 Gıdalarda Duyusal Değerlendirme 2+1+0 Seçmeli 5
03HUT1246 Gıda Aromaları ve Aroma Kimyası 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1247 Organik Süt Ürünleri 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1248 Süt Mamülleri Kimyası 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1249 Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1250 Fonksiyonel Beslenme 3+0+0 Seçmeli 5
03HUT1253 GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞİMLER 3+0+0 Seçmeli 5
Toplam AKTS 283




https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=40489