|
|
1.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
03HUT1244
|
Gıda İşlemenin Biyoaktif Gıda Bileşenleri Üzerine Etkisi
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
5
|
|
|
|
03HUT1245
|
Enzim Teknolojisi
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
03HUT1400
|
Danışmanlık
|
0+1+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
03HUT1500
|
Seminer
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
03HUT1600
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
03HUT1700
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
22
|
|
|
|
03ENOD101
|
Bilimsel Araştırmalarda İstatistiksel Yöntemlerin Kullanımı
|
1+1+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03ENOD102
|
Bilimsel Araştırma Teknikleri, Makale Yazımı ve Etik
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03ENOD103
|
İleri İstatistik
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03HUT1201
|
Genel Mikrobiyoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1202
|
Gıda Kimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1203
|
Gıda Mikrobiyolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1205
|
Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1206
|
Gıda Muhafazası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1207
|
Gıda Toksikolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1208
|
Gıdalarda Renk Maddeleri
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1209
|
Gıda Sanayinde Sanitasyon
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1210
|
Gıda Ambalajları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1211
|
Fonksiyonel Gıdalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1212
|
Gıdalarda Starter Kullanım
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1213
|
Gıda Mevzuatı
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03HUT1214
|
Gıda Güvenliği Sistemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1215
|
Gıda Endüstrisinde Yeni Ürün Geliştirme Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1216
|
Gıda Sanayinde Atık Yönetimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1217
|
Gıda Kontaminantlar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1218
|
Geleneksel Gıdalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1219
|
Beslenme İlkeleri ve Hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1220
|
Fermente Et Ürünleri Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1221
|
Kanatlı Eti ve Hijyeni
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1222
|
İleri Peynir Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1223
|
Süt Yan Ürünleri
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03HUT1224
|
Özel Süt Ürünleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1225
|
İçme Sütü Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1226
|
Yöresel Peynir Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1227
|
Mikrobiyal Metabolizma
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1228
|
Süt ve Ürünleri Reolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1229
|
Süt Teknolojisi Alanında Gelişen ve Kullanılan Yeni Teknikler
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03HUT1230
|
Yağ İkameleri
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03HUT1231
|
Yumurta ve Muayene Metotları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1232
|
Kutu Konserve Üretim Teknolojisi ve Muayene Metotları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1233
|
Bal ve Muayene Metotları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1234
|
Su Hijyeni ve Muayene Metotları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1235
|
Su Ürünleri Hijyeni ve Muayene Metotları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1236
|
Zoonozlar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1237
|
Süt Bilimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1238
|
Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1239
|
Ensturimantal Analizler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1241
|
Et Bilimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1242
|
Et Ürünleri Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1243
|
Gıdalarda Duyusal Değerlendirme
|
2+1+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1246
|
Gıda Aromaları ve Aroma Kimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1247
|
Organik Süt Ürünleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1248
|
Süt Mamülleri Kimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1249
|
Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1250
|
Fonksiyonel Beslenme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03HUT1253
|
GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞİMLER
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
283
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|