Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (DR) - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
03ENOD101 Bilimsel Araştırmalarda İstatistiksel Yöntemlerin Kullanımı 1+1+0 Zorunlu 3
03ENOD102 Bilimsel Araştırma Teknikleri, Makale Yazımı ve Etik 2+0+0 Zorunlu 3
03GHT2400 Danışmanlık 0+1+0 Zorunlu 2
03GHT2700 Doktora Tez Çalışması 0+0+0 Zorunlu 22
03ENOD103 İleri İstatistik 3+0+0 Seçmeli 6
03GHT2201 Gıda Mikrobiyolojisi I 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2202 Gıda Mikrobiyolojisi II 2+2+0 Seçmeli 5
03GHT2203 Gıda Kimyası I 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2204 Gıda Kimyası II 2+2+0 Seçmeli 5
03GHT2205 Süt Bilimi 2+2+0 Seçmeli 5
03GHT2206 Et Bilimi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2207 Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2208 Gıda Muhafazası 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2209 Gıda Toksikolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2210 Gıdalarda Renk Maddeleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2211 Gıda Sanayinde Sanitasyon 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2212 Gıda Ambalajları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2213 Fonksiyonel Gıdalar 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2214 Gıdalarda starter Kültür Kullanımı 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2215 Gıda Mevzuatı 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2216 Gıda Güvenliği Sistemleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2217 Gıda Endüstrisinde Yeni Ürün Geliştirme Teknikleri 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2218 Gıda Sanayinde Atık Yönetimi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2219 Gıda Kontaminantları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2220 Geleneksel Gıdalar 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2221 Dondurma Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2222 Fermente Et Ürünleri Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2223 Kanatlı Eti ve Hijyeni 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2224 İleri Peynir Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2225 Süt Yan Ürünleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2226 Özel Süt Ürünleri 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2227 İçme Sütü Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2228 Yöresel Peynir Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2229 Mikrobiyal Metabolizma 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2230 Süt ve Ürünleri Reolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2231 Süt Teknolojisi Alanında Yeni Teknikler 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2232 Yağ İkameleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2233 Yumurta ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2234 Kutu Konserve Üretim Teknolojisi ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2235 Bal ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2236 Su Hijyeni ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2237 Su Ürünleri Hijyeni ve Muayene Metotları 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2238 Veteriner Halk Sağlığı 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2239 Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2240 Ensturimental Analizler 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2241 Gıdalarda Duyusal Değerlendirme 2+1+0 Seçmeli 4
03GHT2242 Gıda İşlemenin Biyoaktif Gıda Bileşenleri Üzerine Etkisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2243 Enzim Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2244 Moleküler Tanı Yöntemleri 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2245 Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2246 Gıda Virolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2247 Tereyağ Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2248 Yoğurt Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2249 Et Muayenesi ve Teknolojisi 2+2+0 Seçmeli 5
03GHT2250 Arı ve Arı Ürünleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2251 Gıda Biyoteknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2252 Emülsifiye Et Ürünleri 2+0+0 Seçmeli 3
03GHT2253 Dekontaminasyon Teknikleri ve Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 5
03GHT2254 Mikrobiyotanın İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi 3+0+0 Seçmeli 6
03GHT2255 Gıda İşlemede Yenilikçi Teknolojiler 2+0+0 Seçmeli 4
03GHT2600 Uzmanlık Alan Dersi 8+0+0 Seçmeli 6
03GHT2610 Doktora Yeterlik Hazırlık 0+0+0 Seçmeli 22
03GHT2620 Tez Önerisi Hazırlık 0+0+0 Seçmeli 22
Toplam AKTS 340
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
03GHT2501 Seminer I 0+0+0 Zorunlu 6
03GHT2502 Seminer II 0+0+0 Zorunlu 6
Toplam AKTS 12




https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=40644