|
|
1.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
01SGT1238
|
İleri Ekoloji
|
3+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
01SGT1500
|
Seminer
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
01SGT1600
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
01SGT1201
|
Gıda Mikrobiyolojisi
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1202
|
Gıda Kimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1203
|
Gıda Muhafazası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1205
|
Gıda Endüstrisinde Yeni Ürün Geliştirme Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1206
|
Gıda Sanayinde Atık Yönetimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1207
|
Gıda Endüstrisinde Katkı Maddeleri, Kalıntı ve Bulaşanlar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1208
|
Beslenme İlkeleri ve Hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1209
|
Gıda Ambalajlama Teknolojileri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1210
|
Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1211
|
Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1212
|
Gıdalarda Duyusal Değerlendirme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1213
|
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Nanoteknoloji Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1214
|
Organik Gıdalar ve Beslenme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1215
|
Sürdürülebilir Organik Gıda Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1216
|
Gıdaların İşlenmesinde Yeni Teknikler ve Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1217
|
Yeni Ekstraksiyon Teknikleri ve Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1218
|
İleri Gıda Tesisi Tasarımı ve Geliştirilmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1219
|
Enstrumantal Analizler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1220
|
Siyanobakteriler
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1221
|
Mikroalglerin İzolasyon ve Kültür Teknikleri
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1222
|
Biyoteknolojik Olarak Değerlendirilen Makro ve Mikroalgler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1223
|
Alg Sistematiği ve Ekolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1224
|
Meyvecilikte Yeni Gelişmeler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1225
|
Meyve Ağaçlarının Mimari Özellikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1226
|
Fidanlık Tesisi ve Yönetimi
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1227
|
Ilıman İklim Meyve Islahı
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1228
|
Meyve Ağaçlarında Yeni Budama ve Terbiye Sistemleri
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1230
|
Meyve Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyicilerin Kullanımı
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1231
|
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1233
|
Bitki Moleküler Biyoloji Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1234
|
Gen Kaynaklarının Toplanması ve Muhafazası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1235
|
Bitki Islahında Moleküler Markörler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1236
|
Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1237
|
Genetik Mühendisliğinde Laboratuvar İlkeleri
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1239
|
Biyolojik Nomenklatür
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1240
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Değerlendirme Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1241
|
Kozmetoloji ve Fitokozmetikler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
01SGT1242
|
Proje Hazırlama Teknikleri
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1243
|
Fitokimya-I
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1244
|
Bitkilerde Stres Fizyolojisi
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1245
|
Tohum Çimlenmesi ve Dormansisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1246
|
Bitki Büyüme Düzenleyicileri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1247
|
Fitokimya-II
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1248
|
Bitkilerde Ağır Metal Toksisitesi
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1249
|
Entomoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1250
|
Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1251
|
Depolanmış Ürünlerin Hastalık ve Zararlıları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1252
|
Organik Tarımda Bitki Koruma
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
303
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
01SGT1400
|
Danışmanlık
|
0+1+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
01SGT1204
|
Fonksiyonel Gıdalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1229
|
Meyve Ağaçları Fizyolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
01SGT1232
|
Moleküler Bitki Genetiği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
01SGT1700
|
Tez Çalışması
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
24
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
24
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|