|
|
1.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
03ENOD101
|
Bilimsel Araştırmalarda İstatistiksel Yöntemlerin Kullanımı
|
1+1+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
03ENOD102
|
Bilimsel Araştırma Teknikleri, Makale Yazımı ve Etik
|
2+0+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
03VHB2227
|
Yapısal karbonhidratlar ve besleme açısından önemi
|
1+0+0
|
Zorunlu
|
3
|
|
|
|
03VHB2400
|
Danışmanlık
|
0+1+0
|
Zorunlu
|
2
|
|
|
|
03VHB2501
|
Seminer I
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
03VHB2502
|
Seminer II
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
03VHB2600
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
03VHB2700
|
Doktora Tez Çalışması
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
22
|
|
|
|
03ENOD103
|
İleri İstatistik
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03VHB2201
|
Yem Bilgisi
|
3+2+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03VHB2202
|
Yem ve besin madde analizleri
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03VHB2203
|
Süt ineklerinin beslenmesi
|
3+1+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03VHB2204
|
Tavukların beslenmesi
|
3+1+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03VHB2205
|
Besi Sığırlarının Beslenmesi
|
3+1+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
03VHB2206
|
Küçük ruminantların beslenmesi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2207
|
Ruminant beslenme hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03VHB2208
|
Kanatlı beslenme hastalıkları
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2209
|
Rasyon hazırlama
|
2+2+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03VHB2210
|
Yemlerin ve besin maddelerinin sindirilme derecelerinin belirlenmesi
|
2+1+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2211
|
Kuzu, buzağı ve oğlakların beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
5
|
|
|
|
03VHB2212
|
Kedi ve köpeklerin beslenmesi ve beslenme hastalıkları
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2213
|
Tek tırnaklıların beslenmesi ve beslenme hastalıkları
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2214
|
Yem hijyeni
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2215
|
Yem teknolojisi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2216
|
Besin maddeleri ve metabolizması
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2217
|
Alternatif kaba ve konsantre yemler
|
2+1+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2218
|
Yem katkı maddeleri ve yem mevzuatı
|
2+1+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2219
|
Yemlerde antinutrisyonel faktörler ve etkileri
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2220
|
Domuzların beslenmesi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2221
|
Hindi, kaz, ördek ve bıldırcınların beslenmesi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2222
|
Balıkların beslenmesi ve beslenme hastalıkları
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2223
|
Egzotik kuşların beslenmesi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2224
|
Beslemenin bağırsak sağlığı ve immun sistem üzerine etkisi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2225
|
Süt sığırlarında beslemenin döl verimine etkileri
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2226
|
Rumen biyolojisi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2228
|
Beslemenin hayvansal ürün kalitesine etkileri
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2229
|
Organik hayvan besleme
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2230
|
Hayvan besleme ve çevre etkileşimi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2231
|
Klinik hayvan besleme
|
2+1+0
|
Seçmeli
|
4
|
|
|
|
03VHB2232
|
Anket hazırlama teknikleri
|
1+2+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2233
|
Hayvancılık işletmelerinde stok yönetimi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2234
|
Hayvancılık işletmelerinde maliyet muhasebesi
|
2+0+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2235
|
Hayvancılıkta kullanılan temel istatistik yöntemleri
|
1+1+0
|
Seçmeli
|
3
|
|
|
|
03VHB2236
|
Tavşan ve kürk hayvanlarının beslenmesi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2237
|
Laboratuvar hayvanlarının yemleri ve beslenmesi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2238
|
Fonksiyonel gıda üretimi amaçlı hayvan besleme
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2239
|
Hayvan beslemede biyoteknoloji
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2240
|
Metabolik profil testi ve beslenme hastalıkları açısından önemi
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2241
|
Zehirli bitkiler ve hayvan sağlığına etkileri
|
1+0+0
|
Seçmeli
|
2
|
|
|
|
03VHB2610
|
Doktora Yeterlik Hazırlık
|
0+0+0
|
Seçmeli
|
22
|
|
|
|
03VHB2620
|
Tez Önerisi Hazırlık
|
0+0+0
|
Seçmeli
|
22
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
243
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|